Mene kohtaan Rhiannon Giddens

Rhiannon Giddens

Rhiannon Giddens

ti 02 heinä 2024
Helsinki

Kulttuuritalo | Helsinki

Ovet: 18.30


Folkin ja yhdysvaltalaisen perinnemusiikin taitajana maailmanlaajuiseen suosioon noussut Rhiannon Giddens saapuu kesällä Suomeen. Folkin ja rootsin supertähti esiintyy Helsingin Kulttuuritalossa tiistaina 2. heinäkuuta.

Folkia, americanaa, bluesia ja countrya vaivattoman luontevasti yhdistelevä Rhiannon Giddens nousi alkujaan kansainväliseen tunnettuuteen Carolina Chocolate Drops -yhtyeen jäsenenä. 1920- ja 30-lukujen amerikkalaisesta perinnemusiikista ammentanut kokoonpano voitti parhaan perinteisen folk-albumin Grammyn vuonna 2011, ja virtuoosimaisesta sekä energisestä musisoinnistaan tunnettu bändi sai hurmioituneen vastaanoton myös konsertoidessaan Helsingin Juhlaviikoilla 2013. Helsingin Sanomien kriitikkoon teki tuolloin suurimman vaikutuksen Rhiannon Giddens, joka laulamisen ohella soitti viulua ja banjoa: “Muusikot olivat häikäisevän taitavia multi-instrumentalisteja. Kirkkaimmaksi tähdeksi nousi karismaattinen Giddens… Oopperan koulimasta vahvasta äänestä saatiin monta itkettävän kaunista esimerkkiä.”

Soolourallaan Rhiannon Giddens on julkaissut useita kiiteltyjä albumeja, jotka ovat esitelleet hänen poikkeuksellisia kykyjään niin upeana laulajana kuin näkemyksellisenä multi-instrumentalistina ja musiikin käsityöläisenä. Moninkertaisesti palkittu ja muun muassa Obamoille Valkoisessa talossa esiintynyt Giddens tunnetaan kantaaottavana artistina, joka on pitkään tehnyt työtä inklusiivisemman musiikkialan ja vähemmän kuultujen äänien puolestapuhujana. Yhteiskunnalliset ja muun muassa Yhdysvaltain historiaan liittyvät teemat toistuvat usein myös Giddensin kappaleissa.

Kesällä 2023 Rhiannon Giddens esiintyi Pori Jazzin päälavalla yhdessä Francesco Turrisin ja Christian McBriden kanssa. Konsertti keräsi 35 000 hengen yleisössä niin ihastelevia kommentteja, että Rhiannon Giddensin on korkea aika saapua Suomeen ensimmäisen oman konserttinsa merkeissä. Kesän kiertueellaan yhdysvaltalaistähdellä on mukanaan huipputaitava yhtye, jossa soittaa myös Porissa nähty pianisti Francesco Turrisi.

LIPUT:
Myyntiin to 11.4. klo 11 Lippu.fissä
Palvelumaksuineen alk. 39,90 € + tilausmaksu alk. 1,50 € / tilaus

S/K-18: Yläkatsomot A-B ja permantokatsomot A-B ovat ikärajattomia, muut katsomot ovat K-18.

Huomioithan, että lipun hinta ei sisällä mahdollista eteispalvelumaksua.

Myynnissä olevat liput

Tapahtumaliput

  • Myynnissä!

    Normaali (S / K-18)*
    Alkaen 39,90 €

Tapahtuman artistit

Muuta huomioitavaa

Lisätietoja ja usein kysyttyjä kysymyksiä tapahtumiin liittyen (mm. kuvaus, turvallisuus) löydät myös FAQ-osiostamme.

Live Nation Finland
Promoottori: Mikkomatti Aro