Mene kohtaan John Maus

John Maus

John Maus

la 05 loka 2024
Helsinki

Ääniwalli | Helsinki

Ovet: 19.00

Ikäraja: 18+


Yhdysvaltalainen John Maus on samaan aikaan sekä jonkin sortin musiikillinen nero että pitkän uran pop-musiikin marginaalissa tehnyt outolintu. Maus on julkaissut minimalistista musiikkiaan miltei kahden vuosikymmenen ajan ja yhdistellyt uniikilla tavalla muun muassa syntikkapoppia, kokeellisia elementtejä ja lo-fi-tuotantoarvoja.

John Maus varttui pienessä Yhdysvaltain keskilännen kaupungissa ja ihastui teini-ikäisenä Nirvanaan, barokkimusiikkiin ja Hollywoodin elokuva-soundtrackeihin. Hän alkoi soittaa paikallisissa punk-bändeissä ja suuntasi myöhemmin opiskelemaan musiikkia sekä filosofiaa Kaliforniaan, missä Maus tutustui Ariel Pink -nimellä esiintyneeseen Ariel Rosenbergiin, jonka yhtyeeseen hän pian liittyi.

Maus päätyi esiintymään lämmittelijänä joillakin Ariel Pinkin keikoilla, ja näiden esiintymisten myötä brittilevymerkki Upset the Rhytm kiinnostui Mausin musiikin julkaisemisesta. Vuoden 2006 debyyttialbumi “Songs” esitteli persoonallisen artistin, jonka kulmikkaat kappaleet ja sanoitukset myös jakoivat mielipiteitä. Ensimmäistä pitkäsoittoa seurasivat levyt “Love Is Real” (2007), “We Must Become the Pitiless Censors of Ourselves (2011) ja “Screen Memories” (2017), jotka valottivat uusia puolia Mausin kokeellisessa musiikissa. Maus on ammentanut vaikutteita klassisesta musiikista, punkista ja avant-gardesta sekä muun muassa David Bowien, Scott Walkerin ja Joy Divisionin kaltaisilta artisteilta sekä bändeiltä.

Ei ole liioiteltua sanoa, että John Maus on artistina ainutlaatuinen tapaus. Yhdysvaltalaisartisti on yhdistellyt eri elementeistä omaleimaisen ja vaikuttavan taiteellisen tuotannon, jonka turvin Maus on kerännyt vankan kuulijakunnan eri puolilta maailmaa. Ensi syksynä Maus saapuu pitkästä aikaa Suomeen, ja ennen Helsingin-konserttia häneltä on odotettavissa myös uusi albumi.

LIPUT:
Myynnissä to 28.3. klo 12 Ticketmasterissa
Palvelumaksuineen alk. 29 € + toimitustapakulu alk. 1,50 € / tilaus

Huomioithan, että lipun hinta ei sisällä mahdollista eteispalvelumaksua.

Myynnissä olevat liput

Tapahtumaliput

  • Myynnissä!

    Normaali (K-18)*
    Alkaen 29,00 €

Tapahtuman artistit

Muuta huomioitavaa

Lisätietoja ja usein kysyttyjä kysymyksiä tapahtumiin liittyen (mm. kuvaus, turvallisuus) löydät myös FAQ-osiostamme.

Live Nation Finland
Promoottori: Mikkomatti Aro