Mene kohtaan Gustavo Santaolalla

Gustavo Santaolalla: Ronroco Tour

Gustavo Santaolalla: Ronroco Tour

to 10 loka 2024
Helsinki

Kulttuuritalo | Helsinki

Ovet: 18.30


Kaksi Oscaria voittanut ja pitkän uran tehnyt argentiinalaissäveltäjä Gustavo Santaolalla saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen ja esiintyy Helsingin Kulttuuritalossa torstaina 10. lokakuuta 2024.

Gustavo Santaolalla on argentiinalainen muusikko, säveltäjä ja tuottaja, jolla on takanaan yli puolen vuosisadan mittainen ura. Santaolalla oli 1960- ja 1970-luvuilla mukana argentiinalaisissa Arco Iris - ja Soluna-yhtyeissä, ja myöhemmin Los Angelesiin muutettuaan hänestä tuli haluttu tuottaja, jonka yhteistyökumppaneihin on vuosien varrella kuulunut latinalaisamerikkalaisen musiikin keskeisiä nimiä, kuten Café Tacvba, Julieta Venegas, Leon Gieco ja Juanes. Santaolalla on myös argentiinalaista tangoa elektroniseen musiikkiin yhdistäneen Bajofondon perustajajäsenen.

Kenties laajimmin Santaolalla tunnetaan ikonisen elokuvamusiikin säveltäjänä. Hän voitti Oscarin peräkkäisinä vuosina 2005 ja 2006 sävellettyään musiikin elokuviin Brokeback Mountain ja Babel. Lisäksi Santaolalla on säveltänyt musiikin muun muassa elokuviin Amores Perros, 21 grammaa ja Moottoripyöräpäiväkirja. Suurta suosiota nauttii myös musiikki, jonka Santaolalla on säveltänyt huippusuosituun The Last of Us -videopeliin sekä sen jatko-osaan ja pelisarjan pohjalta adaptoituun HBO-televisiosarjaan.

Santaolalla tunnetaan vavahduttavan tunnelmallisesta musiikistaan, jonka vaikutteet tulevat Etelä-Amerikan kulttuurista ja erityisesti Andien vuorilta. Sikäläisessä musiikissa on keskeisessä roolissa kymmenkielinen, kooltaan ukulelea muistuttava ronroco-soitin. Instrumentin omaleimainen sointi toi tärkeän säväyksensä Santaolallan Ronroco-albumille (1998), joka keräsi ilmestyessään kansainvälistä huomiota ja jonka vaikutteet kuuluvat vahvasti Santaolallan myöhemmissä teoksissa.

Syksyn Ronroco-juhlakiertueellaan Santaolalla esiintyy kuusihenkisen, multi-instrumentalisteista kootun yhtyeensä kanssa. Luvassa on otteita Ronroco-albumilta mutta myös niitä lukuisia kuolemattomia sävellyksiä, jotka ovat syntyneet Santaolallan sävelkynästä albumia seuranneen neljännesvuosisadan aikana.

LIPUT:

Myynnissä to 28.3. klo 10 Lippu.fissä
Palvelumaksuineen alk. 44 € + tilausmaksu alk. 1,50 € / tilaus

S/K-18: Yläkatsomo A B ja permanto A B ovat ikärajattomia, muut kastomot ovat K18.

Huomioithan, että lipun hinta ei sisällä mahdollista eteispalvelumaksua.

Myynnissä olevat liput

Tapahtumaliput

  • Myynnissä!

    Normaali (S / K-18)*
    Alkaen 44,00 €
  • Mastercard Preferred
    Alkaen 44,00 €

Tapahtuman artistit

Muuta huomioitavaa

Lisätietoja ja usein kysyttyjä kysymyksiä tapahtumiin liittyen (mm. kuvaus, turvallisuus) löydät myös FAQ-osiostamme.

Live Nation Finland
Promoottori: Mikkomatti Aro