Videot

  Lisätietoa

  Emma-palkitun artistin ura hakee vertaistaan. Redrama herätti musiikkipiirien kiinnostuksen jo nuorena tulokkaana vuosituhannen taitteessa. Helsinkiläinen räppäri vakuutti biiseillään kuten Ronnie ja Save All The Drama, voitti englanninkielisen sarjan Rap SM -kisoissa 2001 sekä julkaisi ensimmäisen EP:nsä, josta muodostui yksi The Funkiest -levykaupan myydyimmistä julkaisuista.

   

  Redraman todellinen läpimurto tapahtui vuonna 2003 ilmestyneen "Everyday Soundtrack" -debyyttialbumin myötä. Levy julkaistiin poikkeuksellisesti brittiläisen Virgin Recordsin kautta ja toi tekijälleen mm. Euroopan Unionin myöntämän European Border Breaker -palkinnon. Vahvaa kokonaisuutta pidetään suomalaisten rap-diggarien keskuudessa rakastettuna klassikkona, jolta nousi myös singlelistan kärkeen hitti Hang It Up.

   

  Seuraava albumi "Street Music" palkittiin Emmalla. Vuonna 2008 Redrama teki jalkapallon EM-kisojen tunnuskappaleen yhdessä Shaggyn kanssa. Hän on tehnyt muutoinkin läpi uransa ajan yhteistyötä kotimaisten huippunimien ohella myös kansainvälisten nimien kanssa kuten Madcon, D12-yhtyeen sittemmin edesmennyt Proof, Paperboys sekä Backstreet Boysin A.J. McLean. Vuonna 2004 Redrama kiersi Eurooppaa yhdessä legendaarisen Gang Starr -kokoonpanon kera.

   

  Hämmästyttävintä on, että Redrama on julkaissut musiikkia niin englanniksi, ruotsiksi kuin suomeksikin. "Samma på Svenska" -EP:n kappale Du on striimannut kultaa, suomenkielinen Villejä lupiineja pyöri puolestaan vahvassa radiosoitossa. Soolouransa ohella hän on vaikuttanut kokoonpanoissa kuten Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana, Conscious Youths sekä GG Caravan. Hänet tunnetaan myös biisientekijänä ja tuottajana, jolla on ollut nuoresta lähtien hallussa instrumentit kitarasta bassoon ja huilusta pianoon.

   

  The Voice of Finlandin tähtivalmentajanakin nähdyn Redraman tyyli istuu lähes mihin tahansa soundiin boom bap -räpistä elektronisempaan tuotantoon ja jazzista reggaen kautta puhtaaseen pop-musiikkiin. Onkin vain luontevaa, että hänen pyörittämänsä oman levymerkin nimi on Non-Genre. Hän on tottunut esiintymään lavoilla laidasta laitaan, niin soolona kuin isojen orkesterien kera. Redraman suurimpia striimihittejä ovat pian triplaplatinarajan rikkova Clouds, Kickstart ja Let Go.

  Lisää Live Nation -tapahtumia