Videot

  Lisätietoa

  Arvostusta ympäri maailmaa kerännyt Mariza tunnetaan vahvasta sopraanostaan, ja taitelija on myynyt moninkertaista platinaa ja täyttänyt konserttisalit Sydneyn oopperatalosta New Yorkin keskuspuistoon. Portugalinmosambikilainen artisti perustaa kaiken tekemisensä Portugalin kansallismusiikki fadoon, mutta hänen kappaleissaan kuuluu myös esim. Mosambikin, Brasilian ja Kap Verden musiikkiperinteestä ammennettuja vaikutteita.

  Mariza teki historiaa vuonna 2005, kun hänen Transparente-albuminsa ponnisti ensimmäisenä fado-albumina Portugalin albumilistan kärkeen. Myöhemmin tästä tempusta on tullut enemmän sääntö kuin poikkeus, sillä laulajan yhdeksästä albumista peräti viisi on yltänyt samaan saavutukseen. Yhteistyötä Mariza on tehnyt vuosien varrella mm. Gilberto Gilin, Lenny Kravitzin ja Stingin kaltaisten maailmantähtien kanssa.

  Mariza on kerännyt uransa varrella ison määrän palkintoja ja erilaisia ehdokkuuksia, ja hänet on valittu vuoden parhaaksi artistiksi mm. Womexin (2014), Songlinesin (2016), BBC Radio 3:n ja Amália Rodrigues -järjestön toimesta. Musiikillisen uransa ulkopuolella laulaja tunnetaan hyväntekijänä. Hän onkin saanut myös arvostetun aseman UNICEFin hyvän tahdon lähettiläänä.

  Genret

  Lisää Live Nation -tapahtumia