Lisätietoa

Herbie Hancock on tehnyt musiikillaan historiaa jo seitsemällä eri vuosikymmenellä. Pianisti- ja säveltäjälegenda on urallaan palkittu mm. 14 Grammy-palkinnolla (esim. vuoden albumi ”River: The Joni Letters”) sekä Oscarilla parhaasta alkuperäisestä elokuvamusiikista (”Round Midnight”). Rohkea visionääri on yhdistänyt tuotannossaan kunkin aikakauden musiikillisia virtauksia, ja hyvin harvoilla artisteilla on ollut yhtä voimakas vaikutus jazz- ja R&B-musiikkiin kuin Hancockilla. Kuten toinen jazzlegenda Miles Davis aikanaan totesi: ”Herbie oli seuraava askel Bud Powellin ja Thelonious Monkin jälkeen, enkä ole vielä kuullut ketään, joka olisi tullut hänen jälkeensä.”
Chicagossa vuonna 1940 syntynyt Herbie Hancock aloitti uransa jo lapsuusvuosinaan pianovirtuoosina, joka 11-vuotiaana esitti Mozartin musiikkia yhdessä Chicagon sinfoniaorkesterin kanssa. Lukioikäisenä Hancock uppoutui jazzin maailmaan Oscar Petersonin ja Bill Evansin inspiroimana. 1960-luvulla hän päätyi yhteistyöhön jazztrumpetisti Donald Byrdin kanssa, mikä johti lopulta omaan levytyssopimukseen sooloartistina ja debyyttialbumin ”Takin’ Off” julkaisuun vuonna 1963. Trumpetisti Miles Davis kutsui Hancockin liittymään osaksi legendaarista kvintettiään, jonka riveissä pianisti soitti viiden vuoden ajan yhdessä Wayne Shorterin (tenorisaksofoni), Ron Carterin (kontrabasso) ja Tony Williamsin (rummut) kanssa.
Klassikoiksi nousseiden sooloalbumiensa “Maiden Voyage”, “Empyrean Isles” ja “Speak Like a Child” jälkeen Herbie Hancock laittoi kasaan uuden bändin nimeltään The Headhunters. Yhtyeen vuonna 1973 ilmestyneestä ensialbumista tuli kaikkien aikojen ensimmäinen platinaa myynyt jazz-albumi. Myöhemmällä urallaan Hancock on julkaissut kymmeniä studioalbumeja ja ottanut ennakkoluulottomasti vaikutteita esim. elektronisesta musiikista.
Hancock on tehnyt kunnioitettavan uransa aikana yhteistyötä mm. Chick Corean, Joni Mitchellin, Stevie Wonderin, Stingin, Annie Lennoxin, John Mayerin, Christina Aguileran ja useiden muiden tähtien kanssa. Hänen kappaleensa ovat inspiroineet nuorempia sukupolvia ja tarjonneet sample-materiaalia lukemattomille hiphopin ja tanssimusiikin tuottajille.

Herbie Hancock on tehnyt musiikillaan historiaa jo seitsemällä eri vuosikymmenellä. Pianisti- ja säveltäjälegenda on urallaan palkittu mm. 14 Grammy-palkinnolla sekä Oscarilla parhaasta alkuperäisestä elokuvamusiikista. Rohkea visionääri on yhdistänyt tuotannossaan kunkin aikakauden musiikillisia virtauksia, ja hyvin harvoilla artisteilla on ollut yhtä voimakas vaikutus jazz- ja R&B-musiikkiin kuin Hancockilla.

Klassikoiksi nousseiden sooloalbumiensa "Maiden Voyage", "Empyrean Isles" ja "Speak Like a Child" jälkeen Herbie Hancock laittoi kasaan uuden bändin nimeltään The Headhunters. Yhtyeen vuonna 1973 ilmestyneestä ensialbumista tuli kaikkien aikojen ensimmäinen platinaa myynyt jazz-albumi. Myöhemmällä urallaan Hancock on julkaissut kymmeniä studioalbumeja ja inspiroinut nuorempia sukupolvia kappaleillaan.

Lisää Live Nation -tapahtumia