Lisätietoa

Tony Iommin nimi on synonyymi raskaalle rockille. Hänen legendaariselle yhtyeelleen Black Sabbathille kirjoittamansa innovatiiviset, synkän matalavireiset kitarariffit ovat toimineet satojen yhtyeiden ja miljoonien fanien tienviittana raskaaseen musiikkiin ja pohjustaneet tien kaikelle, mitä heavy metaliksi kutsutaan. Black Sabbath on myynyt mittavan, 2017 päättyneen uransa aikana yli 70 miljoonaa levyä.

 

Helmikuussa 1948 syntyneen Tony Iommin musiikillinen ura oli katketa alkuunsa, kun hän 17-vuotiaana joutui metallilevytehtaassa onnettomuuteen, jossa menetti oikean käden keski- ja nimettömästä sormesta sormenpäät.

 

2011 Iommin työskennellessä Black Sabbathin viimeisen, sittemmin suurmenestykseksi osoittautuneen, sekä Yhdysvaltain että Britannian listaykköseksi kohonneen, “13”-albumin parissa, hänellä todettiin imusolmukesyöpä, jota hoidettiin kemoterapialla ja sädehoidoilla. Jatkuvista syöpähoidoistaan huolimatta “Iron Man” Iommi jatkoi levyn maailmankiertuetta, esiintyen sen aikana 1,6 miljoonalle fanille.

Lisää Live Nation -tapahtumia